Welkom op deze site.

De voorouders van de familie Kersten op deze site komen, voor zover bekend uit het grensgebied tussen Nederland en Duitsland, uit de omgeving van Groesbeek en Kranenburg.
Ottersum, een dorp gelegen in deze streek en geboorteplaats van Peter Johann Kersten was tot de tijd van Napoleon duits grongebied.

In 1746 wordt te Groesbeek Joannis Kersten gedoopt. Zijn vader Gerardus is in 1714 gedoopt te Kranenburg. Joannis Kersten trouwt in 1774 met Maria Koppers en in 1776 wordt zoon Henricus geboren.
Zoon Henricus en Anna Maria Noij krijgen o.a een zoon, Peter Johan(n), geboren te Ottersum. Te Calcar huwt Peter in 1834 met Anna Maria Heijdeman, die in 1810 te Amsterdam is geboren.
Peter en Anna Maria krijgen 9 kinderen en een van hen, Antoon, die in 1849 te Nijmegen wordt geboren huwt in 1875 met Maria van Hoogstraten en is door de oudere familieleden nog gekent.
De familie Kersten was in de 20e eeuw een schippersfamilie. De zoon van Antoon, Jan (Johannes Petrus Aloysius) liet in 1909 een kempenaar bouwen. In 1918 huwde Jan met Anna Kuipers en alle zoons hebben lange tijd op de binnenvaart hun brood verdient.
De broer van Jan, Peter begon in Amsterdam een sleepbedrijf.